Fraud Blocker

10 companii foarte mari au început într-un garaj. Tu de ce nu vinzi online încă?

10-companii-foarte-mari-au-inceput-intr-un-garaj-tu-de-ce-nu-vinzi-online-inca

Dacă alții au reușit să aibă succes pornind o afacere într-un garaj și azi vând online și offline în toată lumea, tu ce scuză ai să nu vinzi online?

Să înțelegi mai bine cum poți construi o companie mare și să vinzi în toată lumea, trebuie să vezi cum au început și ce au făcut cei ce au reușit deja asta.

Îți prezint 10 companii foarte mari, de la care cumperi și tu și care au început într-un garaj.

  • Amazon
  • Apple
  • Disney
  • Google
  • Harley Davidson
  • Hewlett-Packard
  • Lotus Cars
  • Maglite
  • Mattel
  • Yankee Candle Company

Amazon

amazon

Jeff Bezos a fondat Amazon.com în 1994. Pe vremea aceea Amazon era o simplă librărie online, cu sediul într-un garaj din Bellevue, Washington.
Jeff a vândut prima carte în iulie, 1995, iar compania sa a devenit cunoscută in 1997.
Astăzi, Amazon.com este cel mai mare retailer din lume.

Apple

apple

În 1976, Steve Jobs (21 de ani) împreună cu Steve Wozniak (26 de ani) au creat Apple Computers. Cei doi, împreună cu echipa lor au făcut manual 50 de calculatoare în 30 de zile într-un garaj din Cupertino, CA.

Disney

disneyland

La cca 45 de minute de Parcul Disneyland din Anaheim, CA, se află casa în care s-a fondat „The Walt Disney Company”.
În 1923 casa aparținea unchiului lui Walt Disney, Robert Disney. Walt și fratele său, Roy, s-au mutat în casa unchiului lor și au pus bazele primului studio Disney, în garajul din spate.

Google

google

Ca și absolvenți la Stanford, Larry Page și Sergey Brin au început ceea ce astăzi se numește Google, în garajul lui Susan Wojcicki, în septembrie 1998.

Harley Davidson

 

Harley-DavidsonLa vârsta de 21 de ani, în 1901, William S. Harley a creat schițe pentru construirea unui motor mic pentru bicicletă. Pe durata următorilor 2 ani, Harley și prietenul său din copilărie, Arthur Davidson, au creat prima motocicletă într-un garaj din lemn.

Hewlett-Packard (HP)

HP

În 1939, Bill Hewlett și Dave Packard au fondat Compania HP, în garajul lui Packard, cu o investiție inițială de 538 de dolari ($).

Lotus Cars

Lotus CarsÎn 1948, Anthony Colin Bruce Chapman a fondat Lotus Cars prin construirea primei masini de curse, Lotus , în grajdul din spatele hotelului Railway, în Hornsey, din nordul Londrei.

Maglite

maglite

În 1950, Tony Maglica s-a mutat din casa sa, distrusă în urma războiului din Croația, în America, deși nu vorbea engleza foarte bine. Totuși, s-a stabilit în Los Angeles și s-a angajat de mai multe ori, până în 1955, când a strâns 125 de dolari și a cumpărat un strung, cu care s-a apucat să lucreze într-un garaj. Astăzi, Maglite produce lanterne și este una dintre cele mai mari companii din lume.

Mattel

Mattel

Harold Matson și Elliot Handler au creat compania Mattel, într-un gartaj din sudul Californiei, realizând rame pentru tablouri. Pentru a face mai mulți bani, foloseau resturile de materiale pentru a construi căsuțe de jucărie. În scurt timp, au ajuns să scoată mai mulți bani din vănzarea jucăriilor decât din rame. Astăzi, Mattel Inc. este una dintre cele mai mari companii producătoare de jucării din lume.

Yankee Candle Company

Yankee Candle

În 1969, la vârsta de 16 ani, Michael Kittredge a creat prima sa lumânare parfumată din creioane colorate topite, în garajul său, pentru mama sa. Vecinii s-au arătat interesați să cumpere lumânările sale, așa că a început să creeze mai multe.

Astăzi, compania lui Michael Kittredge, Yankee Candle, este cel mai mare producător de lumânări parfumate din Statele Unite.

Lucrurile mărețe nu necesită investiții de milioane, ci doar puțin timp și foarte multă implicare. Vrei să fii un mare retailer? Să vinzi online fără să investești în stocuri? Citește articolul „Ce este dropshippingul? Cum să ai magazin online cu investiție mică?” și vezi cum poți să devii faimos și bogat cu investiție foarte mică!