Fraud Blocker

12 oameni de succes care au trecut prin momente critice înainte să devină celebri

În succes, munca, perseverența și eșecul n-au fost niciodată lucruri negociabile. Astăzi îți prezint 12 oameni de succes, despre care ai auzit de sute de ori, dar fără să știi că au trecut prin momente critice înainte să devină celebri.

 • Walt Disney

12-oameni-de-succes-care-au-trecut-prin-momente-critice-inainte-sa-devina-celebri-591px-walt_disney_portrait

Disney a fost concediat de la Kansas City Star în 1919, deoarece, după spusele editorului său era „lipsit de imaginație și nu avea idei bune”.

 • JK Rowling

12-oameni-de-succes-care-au-trecut-prin-momente-critice-inainte-sa-devina-celebri-jk

A fost concediată atunci când lucra la biroul din Londra al companiei Amnesty International, pe motiv că scria articole pe computerul personal la locul de muncă.

 • Anna Wintour

12-oameni-de-succes-care-au-trecut-prin-momente-critice-inainte-sa-devina-celebri-anna

Wintour a fost concediată după 9 luni de muncă la Harper’s Bazaar, ca redactor de modă. La scurt timp a fost angajată ca redactor de modă la Viva.

 • Madonna

12-oameni-de-succes-care-au-trecut-prin-momente-critice-inainte-sa-devina-celebri-madona

A renuntat la facultate, s-a mutat la New York și s-a angajat la Dunkin’ Donuts în Times Square, unde a fost concediată încă din prima zi pentru că a stropit un client din cap până-n picioare cu jeleu cald.

 • Oprah Winfrey

12-oameni-de-succes-care-au-trecut-prin-momente-critice-inainte-sa-devina-celebri-oprah

Ea a fost reporter de știri de seară și se pare că a fost concediată pentru că nu își putea controla emoțiile. A fost concediată de către producătorul Baltimore’s WJZ-TV.

 • Jerry Seinfeld

Jerry Seinfeld

A fost concediat după o interpretare slabă într-un sitcom, Benson. Se pare că nimeni nu i-a spus că a fost concediat și a aflat despre acest lucru când și-a dat seama că partea lui lipsea din scenariu.

 • Truman Capote

truman_capote_by_jack_mitchell222

Truman Capote a renunțat la liceu pentru a primi un loc de muncă ca și copywriter la New Yorker. A fost, în cele din urmă, concediat. A lucrat acolo timp de doi ani.

 • Howard Stern

Howard-Stern

Howard Stern a fost concediat de la NBC, când lucra ca DJ. Apoi, s-a angajat la XM, iar restul este istorie.

 • Elvis

elvis_presley_promoting_jailhouse_rock

Este respins la preselecția pentru Grand Ole Opry și este îndrumat de către organizatori să se întoarcă la slujba sa de conducător de camioane. I se oferă un contract pe un an de zile pentru a cânta în fiecare săptămână în cadrul programului Louisiana Hayride realizat de KWKH Radio, principalul concurent al Grand Ole Opry. Aici îl întâlnește pe Tom Parker (care se autointitula „Colonelul”), manager cu care va semna un contract în 1955.

 • Thomas Edison

thomas_edison2

A început să lucreze la Western Union la vârsta de 19 ani. Este concediat că a vărsat acid și a distrus, astfel, un etaj întreg. Edison se împrumută de 35 de dolari ($) și pleacă la New York. După 3 săptămâni în New York, Edison era atât de sărac încât își imagina că va muri de foame.

În timp ce ruga un vânzător să îi ofere o cană de ceai, Thomas observă sediul unei firme de brokeraj. Își face drum pe acolo și observă că una dintre casele de marcat se defectase și nimeni nu știa să o repare. Edison se oferă să îi ajute și face imediat reparațiile necesare. Entuziasmat, managerul îi oferă un job plătit cu 300 de dolari ($) pe lună, apropae dublu față de suma pe care o câștiga un electrician de top în New York.

 • Steve Jobs

STEVE-JOBS

Jobs a fost concediat din propria companie.

 • Albert Einstein

456px-einstein_1921_by_f_schmutzer

Einstein nu a vorbit până la vârsta de patru ani și nu a citit până la șapte ani. A fost exmatriculat din școală și nu a fost acceptat la Școala Politehnică din Zurich.

Pe tine ce oameni de succes te inspiră cel mai mult?