Am o companie. Cum o denumesc? Care ar fi pașii de urmat?

Cel mai dificil pas pentru orice afacere la început de drum îl reprezintă alegerea numelui companiei. Ușor de reținut, care să rezume în doar câteva litere un întreg concept, suficient de ofertant în ceea ce privește conținutul viitoarelor campanii de comunicare, iată doar câteva dintre caracteristicile pe care ar trebui să le îndeplinească.

Dar care ar fi pașii ce duc spre găsirea numelui de firmă perfect?

  • 1. Fii unul cu valorile și serviciile companiei. Înainte de a începe orice proces de brainstorming în vederea găsirii ideilor fără cusur, este important să definești trăsăturile de bază ale afacerii tale dar și să ți le însușești. Orice firmă, din orice domeniu de activitate, va pleca la drum cu un set de ideologii și servicii/produse care o disting față de concurență. O analiză completă a pieței și a concurenței în raport cu ceea ce dorești să faci, îți va identifica acele valori și avantaje competitive.
  • 2. Cere părerea cât mai multor persoane. Este important să implici cât mai multe persoane în procesul decizional. Pentru că doar părerea ta poate fi subiectivă, în schimb apelând la cât mai mulți oameni, vei fi mai aproape de rezultatul dorit. Rude, prieteni, colegi, posibili viitori clienți, oricine este binevenit în cadrul acestei etape.
  • 3. Informează-te asupra legalității formulei alese. Odată identificat numele dorit, este important să apelezi la instituțiile abilitate pentru a verifica legalitatea și disponibilitatea acestuia în vederea folosirii ulterioare, le fel de importantă fiind identificarea eventualelor limitări și restricții.
  • 4. Adaugă în ecuație și un element vizual. Un punct important pe traseul spre găsirea numelui companiei îl reprezintă alegerea elementului vizual. De cele mai multe ori, o simplă denumire nu transmite suficient, așa că alăturarea unui vizual (logo) poate da o nouă dimensiune lucrurilor și poate genera alte idei. Despre ce înseamnă și cum se alege un logo, vom discuta mai pe larg în articolele următoare.
  • 5. Am spus că părerile sunt importante. Ei bine, cere și mai multe. Mai ales, părerea unui specialist 🙂

Ceea ce am detaliat până aici reprezintă doar mici idei de ghidaj în cadrul acestui proces complex dar și complet de identificare a companiei tale. Pare complicat sau simplu? Nu știi niciodată, până nu începi efectiv lucrul.

Recomandat este să te lași pe mâna specialiștilor, tocmai pentru că este un pas extrem de important în viitorul afacerii tale, unul care nicidecum nu trebuie lăsat la voia întâmplării.

De ce este cazul să apelezi la o agenție?

  • Pentru că obiectivitatea și experiența profesională sunt definitorii în garantarea unui rezultat bun.
  • Pentru că o companie specializată în acest tip de activități știe foarte bine cum să identifice și să utilizeze caracteristicile publicului țintă în avantajul tău.
  • Dar mai ales, pentru că scapi de toată bătaia de cap și ai garanția lucrului bine făcut.

Mai multe întrebări despre alegerea numelui companiei?

Suntem aici să îți răspundem și să găsim împreună numele viitoarei tale afaceri!