Fraud Blocker

Alegeri 2016. Candidații se duelează pe rețelele sociale

Vorbeam ieri despre cum au influențat rețelele sociale alegerea peședintelui Statelor Unite și despre Hillary Clinton și cele câteva milioane de fani de pe rețelele sociale.

Pe 8 noiembrie 2016 vor avea loc alegerile prezidențiale. Fostul secretar de Stat Hillary Clinton se va confrunta cu miliardarul Donald Trump. După cum am mai spus, candidații trebuie să ajungă în fața alegătorilor, iar locul preferat al acestora este online-ul.

Așa că… Donald Trump și Hillary Clinton se duelează pe rețelele sociale.

Excentricul miliardar, Trump, a câștigat peste 380.000 de fani noi pe Twitter în ultimele două luni, consolidându-și poziția în cursa pentru învestitura republicană pentru Casa Albă în 2016.

Conform Fox News, pe 13 mai, 2015 – Trump era pe locul nouă în clasamentul candidaților cu cele mai multe șanse de nominalizare. Pe data de 17 iulie, el ajunge pe primul loc.

alegeri-2016-candidatii-se-dueleaza-pe-retelele-sociale-02

Cu toate că Trump era favoritul oamenilor încă din 2015, experții nu prea i-au dat șanse. Acum este în centru atenției și luptă cot la cot cu soţia fostului preşedinte american, Bill Clinton.

Alegătorii americani sunt din ce în ce mai conectați la rețelele sociale. Motiv pentru care, la alegerile din 2012, victoria lui Obama s-a datorat, în mare parte, promovării pe rețelele sociale.

Acum patru ani, doar 35% dintre americani aveau un smartphone. Totuși, echipa actualului președinte al Americii a înțeles „generația smartphone” și a acționat eficient.

Acum, cca. 64% dintre americani dețin un smartphone (statistici publicate de către Pew Research Center).

Ca să înțelegem mai bine cum a evoluat social media în ultimii ani, o să dau un exemplu concret:

În 2008, la scurt timp după ce a câștigat alegerile, președintele Barack Obama a postat un tweet despre victoria sa. Au fost doar 157 de persoane care au distribuit postarea, un feedback pe care oamenii îl privesc ca fiind ciudat azi.

În prezent, cca. 40% dintre americani citesc știrile despre politică și guvern prin intermediul Facebook și mai mult de două treimi dintre persoanele care au smartphone-uri folosesc dispozitivul pentru a urmări știrile.

Hillary câștigă teren pe rețelele sociale

alegeri-2016-candidatii-se-dueleaza-pe-retelele-sociale-03
Candidații învață rapid. De ce spun asta?!

Cu mult înainte de a anunța oficial că va candida la prezidențiale, Hillary Clinton s-a folosit intens de rețelele sociale.

După cum am mai spus, Clinton are cca 4.5 milioane de fani pe Facebook și Youtube, aproape 4 milioane de oameni care o urmăresc pe Twitter, iar pe Instagram are peste 4.5 milioane de fani.

Chiar dacă nu știm cine va câștiga, urmărind evoluția candidaților pe Twitter, Bernie Sanders conduce, fiind urmat de Hilary Clinton.

Cât despre republicani, bătălia se va da, probabil, între Bush și Walker.

Citește și „Cum văd experții social media în 2016?”!