Care este diferența dintre un site ieftin și un site profesional

Ai nevoie de un site web, dar te întrebi dacă ar trebui să apelezi la un băiat priceput care face site-uri la prețuri mici sau să investești într-un site profesional realizat de o agenție de marketing? Iată o comparație rapidă care te va ajuta să iei o decizie potrivită pentru business-ul tău. Atunci când îți dorești un site performant, te-ar putea interesa să afli și cum știi dacă site-ul tău este eficient pentru afacerea ta.

Cum se caracterizează un site ieftin, făcut de „băiatul cu site-ul”

Cost redus și design generic

Acest tip de site poate avea un cost redus, dar poate fi făcut rapid, urmărind un design simplu, generalizat, probabil având o temă predefinită și puține opțiuni de configurare. Având un design generic, un astfel de site probabil nu va fi adaptat identității brandului tău și nu te va ajuta să devii un furnizor de referință pentru publicul tău țintă.

Lipsa optimizării

Fiind mai simplu, un site ieftin nu este optimizat pentru a fi ușor găsit de clienții sau de oamenii interesați de produsele sau serviciile tale. Google aduce pe prima pagină doar acele site-uri care au o structură cât mai relevantă, categorii clare, design atractiv, coerență între categoriile de servicii și articolele publicate pe site.

Funcționalitate redusă și suport indisponibil

Un site de proastă calitate are o funcționalitate redusă. Pe lângă aspectele tehnice, te poți confrunta cu problema suportului redus sau inexistent, exact atunci când ai cea mai mare nevoie. A avea un site implică atenție și mentenanță. Există, de asemenea, riscul de erori și probleme de securitate.

Care sunt beneficiile unui site profesional, făcut de o agenție de marketing

Design personalizat și adresarea către un public-țintă

Un site profesional are un design personalizat, adaptat business-ului tău, construit conform viziunii tale și ușor de găsit de către clienții tăi. O agenție de marketing are expertiză și știe ce funcționează pentru a ajunge la clienții care ar cumpăra de la tine. O astfel de echipă are o viziune largă asupra piețelor și poate identifica profilul clientului interesat de produsul sau serviciul pe care îl oferi, pentru a comunica într-un mod atractiv pentru acesta.

Site optimizat și vizibilitate mai mare

Atunci când creează un site web, echipa unei agenții ține cont de criteriile optimizării site-ului pentru a avea o vizibilitate sporită pe motoarele de căutare. Mai mult ca oricând, a avea un site bine făcut este important pentru ca acesta să ajungă pe prima pagină atunci când oamenii caută o soluție pentru nevoile lor. Să fii pe prima pagină înseamnă un trafic mai mare pe site și, implicit, șanse mai mari ca vizitatorii site-ului să devină clienți. Un site profesional asigură o rată de conversie mai bună.

Funcționalitate avansată și orientare spre client

Un website profesional are o funcționalitate avansată, cu diverse opțiuni și caracteristici. Pe lângă faptul că include categorii bine definite, secțiuni clare, pagini ușor de găsit pentru a facilita conversia, echipa de marketing plasează în site call-to-action-uri logice și potrivite, pentru a explica vizitatorilor cum anume pot cumpăra produsul sau cum pot accesa serviciul în orice punct al navigării pe site.

Suport tehnic disponibil oricând

Când apelezi la serviciile unei agenții de marketing pentru a-ți face un site pentru business-ul tău, beneficiezi de suport tehnic prompt și eficient. Atunci când ai un site, pot apărea probleme neprevăzute cauzate, de exemplu, de traficul prea mare pe site. Echipa unei agenții este disponibilă oricând pentru a interveni și a remedia aceste probleme, pentru ca afacerea ta să nu aibă de suferit. Un site făcut cu „un băiat” poate avea erori care îți vor provoca pierderi într-un final, din cauza lipsei de disponibilitate.

Securitate și reputație

Atunci când creezi un site cu o agenție de marketing, ai parte de securitate garantată. Specialiștii în domeniu cunosc legislația actuală privind confidențialitatea datelor și implementează în site politici GDPR pentru ca tu să lucrezi în beneficiul clienților tăi, într-un mod transparent și legal. Un site realizat de o agenție de marketing crește credibilitatea și reputația unui business.

Ce oferă o agenție de marketing pentru crearea unui site de business

  • Experiență și expertiză: O agenție de marketing are o echipă de profesioniști cu experiență în web design, marketing online și branding.

  • Strategie personalizată: Agenția poate crea, prin intermediul website-ului, o strategie de marketing online adaptată nevoilor și obiectivelor tale.

  • Soluții complete: Agenția oferă o gamă largă de servicii, de la design, la implementarea unor soluții digitale care să îți eficientizeze afacerea.

  • Rezultate dovedite: O agenție de marketing cu o reputație bună are un portofoliu de proiecte de succes care demonstrează capacitatea sa de a obține rezultate concrete.

Investiția într-un site web profesional realizat de o agenție de marketing este o decizie importantă care te poate ajuta să îți crești afacerea și să îți atingi obiectivele de business. La Emiral Media, suntem oricând disponibili pentru a discuta despre opțiunile cele mai potrivite pentru site-ul sau magazinul tău online.