Avem un site, cum procedăm? Ce înseamnă mentenanță?

Am stabilit în articolele trecute că procesul de prezență online nu se încheie odată cu crearea site-ului și astăzi vorbim mentenanță sau administrare site web. De ce este importantă? Să le luăm pe rând.

Am cumpărat domeniul. Cum, necum, am reușit să și urcăm ceva informații pe această pagină, astfel încât să depășim, deja obositorul stadiu de „în construcție”. Dar, un site care să producă rezultate, respectiv interes și vânzări, înseamnă întreținere și evoluție continuă. Aici intervine următorul pas important în lumea virtuală: administrarea site-ului.

 

Mentenanță site, poate fi tradusă prin: conținut actualizat și optimizat. Și în acest caz, o echipă de specialiști face diferența.

Imaginați-va că sunteți într-un magazin în care toate sunt de-a valma, unde nu aveți niciun semn direcțional, deci nu ați ști cum să ajungeți la produsele dorite. Același exemplu se poate aplica și în cazul unui website. Un spațiu unde informațiile sunt aruncate la grămadă este unul inutil. Însă unul realizat de specialiști, unde totul să fie intuitiv, ușor de citit, atractiv, unde informațiile sunt la îndemâna tuturor, face diferența.

O administrate eficientă a site-ului este un pas esențial, imediat următor decizie de prezență online.

Un site web cu un conținut actualizat aduce beneficii ambelor entități implicate în acest proces: atât clientului cât și companiei.

Știm cât de enervante pot fi adresele email de contact care nu mai funcționează sau numere de telefon inexistente. Link-uri inactive, pagini de negăsit, informații vechi de ani și ani, fotografii maaaari care se sporesc timpul de încărcare a paginilor…  de ce ar fi la fel și pe site-ul nostru? De ce nu am acorda o minimă atenție acestor detalii, care se pot transforma în beneficii importante. Iar noi suntem aici pentru a vă fi de ajutor în acest proces.

Pentru fiecare tip de website (fie că vorbim de un site de prezentare, de un blog sau de un magazin virtual), serviciile de mentenanță site aduc cu sine proceduri diferite, dar care în esență au obiective comune: o pagină utila și atractivă pentru utilizator și în același timp o bilă albă pentru companie.

Prin prezența pe web vrem să ținem pasul cu vremurile. Astfel că orice noutate trebuie comunicată. Fie că este vorba de un produs sau serviciu nou oferit de companie, de noi piețe de desfacere, de schimbări în echipa managerială, noi date de contact și nu numai, toate trebuie prezentate. În acest fel, site-ul devine un instrument util de comunicare, de crearea a convingerilor publicului.

În plus, continua actualizare și optimizare a site-ului companiei este un mod de propulsare a acestuia între primele rezultate ale căutărilor în motoarele de căutare.

Rezumând, astăzi am învățat ce înseamna „administrare site” și cât de important este acest pas în evoluția continuă a paginii de web a companiei. Într-adevăr, am prezentat doar suprafața acestui vast domeniu. Cu informații suplimentare, vom reveni în articolele următoare :). Stay tuned!

Pentru orice solicitări despre lumea virtuală și nu numai, suntem la dispoziția voastră.

 

Sursă foto:
Darren Hester for openphoto.net