Fraud Blocker

Celine Dion – una dintre celebritățile care au pornit de jos

celine-dion-una-dintre-celebritatile-care-au-pornit-de-jos-01

Cum am putea vorbi despre puterea exemplului fără a o aminti pe Celine Dion, una dintre cel mai bine plătite artiste din lume?

Deși este cel de-al 14-lea copil al unei familii sărace din Quebec și părinții săi întrețineau o familie de 16 membri, cu suma de 160 de $ pe săptămână, Celine a ajuns una dintre cele mai cunoscute artiste din lume. Așadar, astăzi îți prezint foarte pe scurt evoluția sa în carieră, cu gândul că te va inspira și te va motiva și pe tine.

În 1978, la vârsta de 10 ani, Celine Dion, cea mai mică membră dintr-o familie cu 14 copii, își convinge părinții să o lase să cânte la pian în barul lor, deschis în apropierea Montrealului. În încercarea de a-și convinge părinții, Celine le spune: „o să plec în turneu și o să devin cea mai mare cântăreață din lume”. Câțiva ani mai târziu, predicția ei s-a adeverit.

În 1980, Celine Dion înregistrează primul ei cântec, „It Was Only a Dream”, compus de fratele ei, Jacques, și de mama ei, Thérèse. Melodia a fost trimisă lui René Angélil, un manager-producător din zonă, acesta a cerut o audiție live și se spune că, în timp ce cântăreața, în vârstă de 12 ani cânta, Angélil a început să plângă de emoție.

În 1981 a scos primul ei album, „La Voix du Bon Dieu”.

celine-dion-una-dintre-celebritatile-care-au-pornit-de-jos-03În 1985, fiind deja celebră în Canada și în Franța, cântăreața care a renunțat la școală pentru a se focusa pe carieră își propune să ajungă celebră și în Statele Unite. Celine Dion învață engleza și devine o tânără cântăreață iubită de americani.

În 1988, având deja 8 albume cu melodii în limba franceză, Dion câștigă Eurovisionul.

În 1990, Celine Dion lansează single-ul „Where Does My Heart Beat Now” și intră în topul celor 10 cei mai ascultați artiști din lume. Totuși, ea cunoaște adevăratul succes în 1992, când înregistrează „Beauty and the Beast” împreună cu Peabo Bryson. Filmul câștigă un premiu Oscar și unul Grammy.

În 1993, relația secretă dintre Celine și Angélil devine publică. Ea explică într-un interviu că „atunci când ești îndrăgostită, vrei să spui asta întregii lumi”. Pe 17 deccembrie, Celine Dion (care avea 26 de ani, în acel moment) se căsătorește cu Angélil (care avea 52 de ani). Cei doi s-au căsătorit la Notre-Dame Basilica (Montreal), au avut o nuntă de basm, iar imediat după căsătorie, mirele le-a spus invitaților: „Treaba mea este ca ea să fie fericită”.

celine-dion-una-dintre-celebritatile-care-au-pornit-de-jos-012

În 1996, datorită succesului pe care l-a avut single-ul „Because You Loved Me”, s-au vândut 10.8 milioane de CD-uri cu albumul „Falling Into You”, iar Celine Dion a câștigat încă două premii Grammy pentru cel mai bun album pop și albumul anului.

1997 a fost Anul „Titanic”. Inițial, producătorul James Cameron nu își dorea o baladă pentru drama romantică „Titanic”, însă după ce a ascultat „My Heart Will Go On” s-a răzgândit instantaneu. La acea vreme, se estima că Dion ar avea o avere de cca 200 de milioane de dolari ($).

În 2000, Celine descoperă că Angélil are cancer la gât și face o pauză în ceea ce privește cariera. În același an, ea anunță că va avea un copil.

În 2001, ea devine mamă, iar în 2002, revine pe scenă și lansează „A New Day”. Ajunge în topuri cu melodiile ei și câștigă 3 discuri de platină.

În 2003, Dion se mută în Las Vegas, pentru a susține spectacolul ei „A New Day”, 5 nopți pe săptămână la Palatul Caesars. Aici, cântăreața câștigă 100 de milioane de dolari ($). Tot în acest an, tatăl său se stinge din viață.

În 2010, Celine Dion naște gemenii Eddy și Nelson. Mai împlinită ca oricând, în 2011, Dion revine în Las Vegas, la Palatul Caesars și lansează o nouă emisiune, „Celine”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *