Comerțul online, o piață în continuă creștere

Comerțul online, o piață în continuă creștere. Iar afacerea ta, nu trebuie să lipsească!

Conform celor mai recente statistici, un sfert dintre românii conectați la internet își fac cumpărăturile online, iar mai bine de jumătate dintre aceștia se documentează pe internet înainte de a lua orice decizie de cumpărare, valori semnificativ în creștere față de anul trecut.

coș de cumpărături din comerțul online

Numai dacă ne gândim la aceasta, avem un motiv în plus pentru a demara o afacere în domeniul online. O idee bună, un site creat corect și optimizat eficient, conținut de calitate și promptitudine în relația cu clienții, iată numai câteva atribute care, dacă vor fi îndeplinite, vor asigura succesul oricărui tip de afacere din categoria comerțului electronic.

Deși la nivel național, ponderea cumpărăturilor online a reprezentat doar 2% din totalul retail-ului din România, cifra arată totuși o creștere considerabilă față de aceeași perioadă a lui 2012 dar, mai mult decât atât, demonstrează faptul că este o piață în continuă dezvoltare, în cadrul căreia se pot derula afaceri durabile.

Ce șanse îți oferă comerțul online?

Facilitățile prezentate de o afacere online sunt nenumărate: vei putea prezenta o varietate de produse fără să mai ai grija spațiului de depozitare, prin faptul că totul se derulează în mediul online ai acces la o plajă mult mai mare de clienți, poți interacționa cu ușurință cu rețelele sociale, primești feedback rapid, ai la îndemână variate instrumente pentru fidelizarea clienților și multe altele. Să mai spunem că un magazin online îți permite și o organizare eficientă a activității, fiind în permanență la zi cu cererile clienților dar și cu termenele de livrare.

Te-ai convins? Trece afacerea ta la nivelul următor, în mediul online.