Cum folosești zona de blog pentru a crește vizibilitatea site-ului

Blogul este o componentă esențială a oricărui site web de business, dar potențialul său în motoarele de căutare este adesea subestimat. Un blog bine optimizat poate aduce un trafic organic considerabil, adică vizitatori interesați de produsele sau serviciile tale, care ajung pe site-ul tău direct din motoarele de căutare. Optimizându-ți articolele, vei contribui la îmbunătățirea ROI-ului campaniilor tale de marketing. Articolele de pe blog pot fi utilizate pentru a direcționa traficul către landing page-urile campaniilor tale, ceea ce va duce la o creștere a conversiilor. Explicăm în articolul de astăzi cum poți profita de secțiunea de blog pentru a oferi un conținut relevant vizitatorilor site-ului tău, pentru ca ei să citească articolele tale cu interes și să apeleze la serviciile pe care le propui.

Sfaturi practice pentru a-ți optimiza blogul și a-i crește vizibilitatea

1. Alege cuvinte cheie relevante

 • Gândește-te la cuvintele și expresiile pe care le-ar folosi potențialii tăi clienți pentru a căuta informații legate de domeniul tău de activitate. Evită formulările metaforice. Mai bine folosește un limbaj cât mai familiar oamenilor care caută produsul sau serviciul tău pe Google.
 • Folosește instrumente de analiză a cuvintelor cheie pentru a identifica termeni cu volum mare de căutare și concurență scăzută. Există o serie de aplicații, cum ar fi, de exemplu, Semrush sau Ahrefs, unde poți vedea care sunt cele mai căutate cuvinte cheie, pentru a putea scrie articole optimizate.
 • Integrează cuvintele cheie în titlul articolului, subtitluri, introducere, textul principal și concluzie. Repetă-le în diferite secțiuni ale articolelor, pentru ca motorul de căutare să îți claseze conținutul ca fiind relevant pentru un anumit subiect pe care îl alegi.

2. Creează conținut de calitate

 • Articolele tale trebuie să fie informative, utile și bine scrise. Utilizatorii Google caută informații practice, dar și inedite, care nu au mai fost spuse. Sunt de evitat informațiile clișeice.
 • Asigură-te că oferă valoare reală cititorilor și îi ajută să rezolve o problemă sau să învețe ceva nou. Empatizează și gândește-te la nevoia unui client, la cum ar căuta într-un motor de căutare o soluție pentru o problemă pe care o are.
 • Folosește imagini, infografice și materiale video pentru a îmbogăți conținutul. Este recomandat să folosești materiale originale, imagini personale sau vizualuri create de tine folosind instrumentele cunoscute de editare.

3. Optimizează titlurile, meta descrierile și linkurile

 • Titlul articolului trebuie să fie concis, clar și să includă cuvântul cheie principal. Limbajul folosit încă din titlu trebuie să fie simplu și accesibil, adaptat publicului-țintă căruia se adresează serviciul pe care îl oferi.
 • Meta descrierea este un rezumat scurt al articolului, care apare în pagina de rezultate a motorului de căutare. Asigură-te că este atractivă și relevantă, pentru a încuraja utilizatorii să dea click pe linkul articolului tău. Formulează meta descrieri care să sintetizeze ideile principale ale articolului, pentru a transmite că este un articol valoros, care merită citit.
 • Linkul articolului ar trebui formulat manual, folosind principalele cuvinte-cheie din articol.

4. Promovează-ți articolele

 • Distribuie articolele pe rețelele de socializare, în newslettere și prin campanii de email marketing. Astfel, vei crește importanța articolului în motorul de căutare datorită faptului că oamenii l-au accesat pentru a-l citi.
 • Lasă comentarii relevante pe alte bloguri din domeniul tău de activitate. În orice domeniu, a te implica în diferite comunități care au ca interes principal sfera de servicii în care activezi, va crea o imagine pozitivă atât pentru utilizatori, cât și pentru algoritmi, aceea că ești un brand prezent și implicat.

În plus, articolele bine scrise care, fie oferă un conținut relevant prin structura lor, fie promovează anumite idei pentru prima dată, dând tonul unor trenduri de actualitate, au șanse să fie citate pe site-uri cu autoritate, fapt care crește automat și autoritatea site-ului tău.

Un blog optimizat folosind cuvinte-cheie poate fi o sursă importantă de trafic organic pentru site-ul tău web. Implementând sfaturile de mai sus, poți crește vizibilitatea site-ului în motoarele de căutare și atrage mai mulți clienți potențiali. La Emiral Media acordăm atenție fiecărei secțiuni ale unui website și îți oferim consultanță și idei practice pentru a putea să profiți cât mai mult de fiecare categorie și pentru a-ți crește vânzările.