Fraud Blocker

Din 20 de căutări pe Google, una este despre simptome. Cum susține Google medicina?

Ce planuri are Google în ceea ce privește medicina? După cum îți spuneam încă din titlu, din 20 de căutări pe Google, una este despre simptome. Pentru a îmbunătăți calitatea informațiilor din domeniul medical, Google a creat Health Searches, urmând ca informațiile vizavi de sănătate să fie verificate cu ajutorul unor algoritmi de căutare inteligentă.

Dar, stai! Google s-a implicat mult mai mult în domeniul sănătății!

  • Genetica – Google Genomics

din-20-de-cautari-pe-google-una-este-despre-simptome-02

Google a știut mereu să fie cu un pas înaintea tuturor, iar domeniul sănătății nu face excepție de la această regulă. În cazul în care nu știai, țin să te informez că una dintre prioritățile Google este să ajute spitalele și laboratoarele universitare.

Așadar, Google oferă un API (spațiu de stocare) pentru genomul uman în Google Cloud, pentru 25 de dolari ($) pe an.  Deci, Google va păstra o copie a oricărui genom, oferind cercetătorilor acces la milioane de gene, dându-le acestora posibilitatea de a le analiza.

  • Google Glass

Dacă ești medic, cu siguranță ai auzit câte ceva despre lentila de contact inteligentă. Această lentilă este o altă provocare lansată de Google și care în primul rând vizează fabricile și spitalele, deși poate fi achiziționată de oricine.

Google a dezvoltat acest accesoriu inteligent și extrem de util atât angajaților din fabrici cât și bolnavilor (de exemplu, ochelarii sunt extrem de utili persoanelor care suferă de diabet, ajutându-i să-și țină afecțiunea sub control – Google Glass măsoară continuu nivelul de zahăr din sânge direct din lichidul lacrimal de pe suprafața globului ocular și trimite datele pe tabletă sau telefon).

Lentila este formată dintr-un microcip și un circuit electronic ce transmite datele către un dispozitiv mobil și invers.

Cea mai mare problemă a acestui dispozitiv a fost aspectul. Dacă porți Google Glass, inevitabil vei ieși în evidență, dar cei de la Google au reușit să rezolve și această problemă. Noul model va arăta ca o pereche de ochelari obișnuiți. Ochelarii vor avea un ecran mic în partea dreaptă superioară a ochiului.

  • Cercetările vizavi de Cancer – Cancer Research

din-20-de-cautari-pe-google-una-este-despre-simptome-01

Google s-a implicat și în studiul cancerului și a accidentelor vasculare. Cei de la Google lucrează de ceva timp la crearea unei pastile cu nanoparticule, care să identifice o serie de tipuri de cancer în stadiu incipient și micro-accidentele varsculare, înainte ca acestea să pună în pericol starea de sănătate a persoanei.

Nanoparticulele magnetice (cu un diametru de o miime din lățimea unei celule roșii) circulă cu ajutorul fluxului sanguin și detectează afecțiunile pentru care au fost programate. Particulele semnalează existența unei afecțiuni în momentul în care sunt interogate prin dispozitive speciale capabile să comunice cu acestea.

Google s-a implicat în rezolvarea problemelor medicale și monitorizează atent site-urile din domeniu.