Fraud Blocker

Greșeala uriașă pe care o faci când comunici cu investitorii, clienții sau angajații

greseala-uriasa-pe-care-o-faci-cand-comunici-cu-investitorii-clientii-sau-angajatii-009

Știi care este greșeala uriașă pe care o faci când comunici cu clienții?

Înainte să-ți spun răspunsul meu la întrebare, vreau să îți dezvălui că ți-am pregătit o surpriză de DRAGOBETE: un infografic în care îți prezint 10 metode prin care să-ți faci clienții să se îndrăgostească de afacerea ta, pe care îl găsești la sfârșitul articolului.

Dar… să elucidăm misterul!

Ești interesat de ceea ce îți dorești, însă nimeni altcineva nu este. Tatăl meu îmi spunea că, deși iubește ciocolata foarte mult, când merge la pescuit nu pune niciodată ciocolată în cârlig, ci un vierme. De ce să nu respectăm aceeași regulă de bun simț atunci când „pescuim” oameni?

Fiecare este interesat de ceea ce își dorește el însuși, totuși în foarte multe companii, oamenii de comunicare trimit mesaje care nu vor fi niciodată citite în întregime și la care nu primesc răspuns. Iată două exemple:

„Am selectat cele mai bune parfumuri din toate timpurile!”

Cui îi pasă de parfumurile tale? Sunt îngrijorată din cauza problemelor mele. Cei de la bancă mă sună zilnic. Clienții nu și-au achitat facturile, iar eu trebuie să plătesc chiria. Și când ajung la birou, găsesc un email în care cineva îmi irosește timpul vorbind despre ce parfumuri a selectat. Asta-i culmea! Dacă și-ar da seama ce impresie creează un astfel de email, probabil și-ar da demisia și s-ar apuca să vândă ghiocei în Centru Vechi.

„Dorim să oferim clienților noștri produse de cea mai bună calitate…!”

Doriți? Nu mă interesează ce dorește președintele, cu atât mai puțin ce doriți voi! Eu sunt interesată de ceea ce îmi doresc eu, iar tu nu ai spus nimic despre asta. Oare nu știi că sunt prea ocupată să citesc banalități despre dorințele tale? Mai ales că habar n-am cine ești!

De cele mai multe ori, lucrul de care este clientul interesat este menționat abia la sfârșit… sau chiar deloc.

greseala-uriasa-pe-care-o-faci-cand-comunici-cu-investitorii-clientii-sau-angajatii-0090232

Cum ar trebui să arate un mesaj formulat corect?

Domnule Ionescu,

Compania dumneavoastră este de 10 ani unul dintre cei mai buni clienți ai noștri. Suntem foarte mulțumiți de relația de afaceri și să vă oferim serviciile rapide și eficiente pe care le meritați. Cu toate acestea, regret că nu putem face asta tot timpul, cum ar fi în zilele în care camioanele dumneavoastră ne aduc un transport mare seara, cum s-a întâmplat pe data de 15 februarie. De ce? Pentru că mulți alți clienți fac, de asemenea, livrări târzii.

Este o situație neplăcută, însă ea poate fi evitată. În plus, dacă vă faceți livrările dimineața, muncitorii noștri vor ajunge acasă seara devreme pentru a se bucura de o cină delicioasă preparată din macaroanele și tăițeii pe care-i produceți.

Indiferent de ora la care sosesc transporturile dumneavoastră, noi vom face tot ce ne stă în putere pentru a vă servi cu promptitudine. Sunteți ocupat. Vă rog să nu vă deranjați să răspundeți la acest mesaj.

Cu deosebit respect,

A. Gheorghiu, administrator

Crezi că administratorul a primit răspuns la emailul trimis?

greseala-uriasa-pe-care-o-faci-cand-comunici-cu-investitorii-clientii-sau-angajatii-009023287

Walt Disney spunea următorul lucru: „Îndiferent ce faci, fă-o bine. Fă-o atât de bine, încât atunci când oamenii te vor vedea făcând acel lucru, să-și dorească să revină să te vadă făcându-l din nou și vor dori să aducă și pe alții ca să le arate ce bine faci tu ceea ce faci.”

Asta trebuie să faci și atunci când comunici un mesaj, nu doar atunci când creezi produsul!

Iată cele 10 metode promise prin care să-ți faci clienții să se îndrăgostească de afacerea ta!

greseala-uriasa-pe-care-o-faci-cand-comunici-cu-investitorii-clientii-sau-angajatii-001

Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să citești și:

Ce este gratis, nu consumă timp și vor toți clienții de la tine?

Vinzi online? O metodă infailibilă pentru soluționarea plângerilor!

Cum crești profiturile companiei tale de Ziua Îndrăgostiților?