Prezența online nu este un lux, ci o necesitate

Domeniul online este unul dintre cei mai buni parteneri posibili în viața unui om de afaceri, în activitatea și succesul firmei acestuia. Deși întâlnim foarte mult scepticism în ziua de azi, iar neîncrederea este la un continuu nivel de creștere, dacă facem o cercetare amănunțită putem observa cu ușurință ca internetul a devenit una dintre cele mai bune soluții și unelte de promovare ale afacerilor existente. Este pur și simplu unul dintre cele mai potrivite domenii și soluții în care poți investi.

Tot mai multi oameni accesează internetul zi de zi, căutând oferte și servicii indispensabile. Dincolo de toate aceste lucruri, trăim într-un timp în care ne dorim orice lucru acum sau cat mai repede posibil, iar de multe ori ne putem trezi în imposibilitatea de a avea lucrul dorit prin mijloace personale care pot implica puterea fizică sau financiară. Tocmai de aceea sunt asa multe magazine online (și numărul lor este încă în creștere ), tocmai de aceea toate domeniile de interes încep să fie incluse în această lume a internetului, iar aici putem vorbi foarte simplu de știrile zilnice ce ne țin la curent, de posibilitatea plăților online a facturilor (cu ajutorul cardului și serviciilor de online banking și nu numai), de cumpărarea și transportul lucrurilor dorite într-un timp scurt și eficient (indiferent de domeniul de activitate), ba chiar putem compara prețuri de la diferite firme concurente, ajungând la o decizie cat mai eficientă când vine vorba de costurile personale.

În toată această introducere dorim să evidențiem necesitatea, folosul și impactul pe care domeniul online îl are în viața noastră. Cu siguranță că orice investitor care are o afacere și a auzit de posibilitatea creării unui site s-ar putea gândi: „Dar la ce mi-ar folosi mie ?”. Sunt de asemenea multi oameni care ar putea spune: „Eu nu am nevoie de un site. Firma mea își desfășoară activitatea prin intermediul recomandărilor pe care le am deja”. Corect. Este posibil ca firma dumneavoastră să se descurce cu ajutorul recomandărilor din partea cunoștințelor pe care le aveți însă de ce sa nu gândim puțin mai departe de asta.

Astăzi, un site de prezentare este ca o carte de vizită prin care iți poți prezenta afacerea, serviciile pe care le oferi, un scurt istoric al firmei cu performantele la care ați ajuns în prezent, ofertele zilei, știri din domeniu, un formular de comanda online cât și datele de contact care ar putea fi necesare unei persoane ce este interesata de serviciile dumneavoastră. De asemenea puteți tine la curent clienții actuali cu noile oferte de preturi sau pachete promoționale, cu schimbarea de orar (în timp de sărbători și nu numai), cat și stabilirea unei programări (atunci când poate fi vorba de un cabinet stomatologic, un cabinet de notariat și orice domeniu de activitate care ar putea implica existenta unui interval orar ce trebuie respectat ).

Ba mai mult, dacă optați pentru un magazin online și afacerea va permite aceasta structura de site, acesta poate fi privit ca pe o vitrina a unui magazin de bunuri greu vandabile, cu un stoc nelimitat și virtual, ne- existent într-un spațiu fizic ce ar putea necesita o plata lunara de chirie, ce ar putea suporta diferite lucrări de construcție sau avarii ce ar necesita timp de efectuare, bani și care ar putea sa va pună afacerea într-un stand-by cu durata nedeterminata.

Pana la urmă, implicarea într-un proiect online include avantajul rar întâlnit al independentei fata de alte persoane sau situații ce ar putea apărea din neprevazut. Ca firmă de web-design și echipa care lucrează continuu în acest domeniu neafectat de criza, putem spune cu părere de rău însă ca încă exista însă tot felul de oameni și tot felul de firme ce pot dezamăgi, firme ce nu pun neapărat accentul pe feedback-ul 100% pozitiv al clientului, ci pun prețul mai mult pe câștigul personal și final al unui contract.

Domeniul online este unul extrem de profitabil însă trebuie sa fiți siguri ca faceți afaceri cu oamenii potriviți care se uita mai întâi la câștigul dumneavoastră, iar apoi la câștigul lor, deoarece un client mulțumit va aduce bunăstare financiară și emoțională, satisfacție în viata firmei care s-a ocupat de crearea site-ului respectiv. Prin urmare, sfatul nostru este sa apelați întotdeauna la firmele care au un „rod” pe aceasta piață de producție a domeniului online, piață ce ar trebui sa implice nu numai crearea, design-ul și promovarea online a unui site sau a unei afaceri, ci și urmărirea îndeaproape a satisfacției clientului.

În zilele noastre, faptele vorbesc mult mai tare decât vorbele, tocmai de aceea va sfătuim să verificați cu atenție lucrările precedente finalizate de firma respectivă, portfoliul, calitatea cu care s-a lucrat și atenția de care s-au bucurat beneficiarii .Suntem siguri ca dezamăgirea nu a existat dintotdeauna, ci aceasta este produsul lipsei de atenție cat și a lipsei de pasiune a celor ce au lucrat la un proiect (indiferent dacă este vorba despre domeniul online sau nu).

La Emiral Media știm că putem elimina această dezamăgire din viața clientului nostru, oferind servicii de calitate și suport permanent, în orice fel de situație neplăcută ce poate interveni.