Fraud Blocker

Steve Jobs, băiatul unui imigrant sirian. Despre puterea exemplului personal!

Săptămâna aceasta ne axăm pe puterea exemplului personal. Dacă ieri vă povesteam despre Stallone, care a ajuns să doarmă în stațiile de autobuz și la ceva timp după aceea devine unul dintre cei mai faimoși actori de la Hollywood, astăzi vă spun povestea lui Steve Jobs, băiatul unui imigrant pe nume Abdul Fattah Jandali.

Pentru că în 2015 s-au evidențiat atât de mult poveștile cu și despre sirieni, țin să vă spun că tatăl biologic al fondatorului Apple era un refugiat sirian, din Homs.

Abdul Fattah Jandali este în viață și are 85 de ani, trăiește în Nevada și a fugit din Orientul Mijlociu din cauza protestelor împotriva președintelui Libanului. Jandali susține că nu este musulman și nu a fost niciodată în pelerinajul islamic la Mecca, însă crede în doctrina și cultura islamică.

Niciodată nu m-am întâlnit cu problema discriminării în State din cauza religiei mele. Lăsând la o parte accentul meu, care sugerează uneori că provin din altă țară, m-am integrat perfect aici”, spune Abdul Fattah Jandali, într-un interviu, pe un site de știri libanez.

puterea-exemplului-personal-despre-steve-jobs-baiatul-unui-imigrant-sirian-121223345

Băiatul nou-născut al lui Jandali, a fost dat spre adopție în San Francisco, iar condițiile erau ca părinții adoptivi să fie catolici, educați, bogați și să se asigure că Steve va urma o facultate. Paul și Clara Jobs au adoptat băiatul.

Ei locuiau în Mountain View, acolo unde urma să se nască o legendă: APPLE.

Știind că am fost adoptat, am simțit nevoia să fiu mai independent, dar nu m-am simțit niciodată abandonat; m-am simțit întotdeauna special. Părinții mei adoptivi m-au făcut să mă simt special. Clara și Paul au fost părinții mei 1000%”, spunea Steve Jobs.

L-a întâlnit Steve vreodată pe tatăl său biologic?

Steve Jobs spunea că s-a întâlnit fără să-și dea seama cu tatăl său biologic, atunci când Jandali era director al unui restaurant din Sacramento.

Am fost în restaurantul respectiv o dată sau de două ori; îmi amintesc că l-am cunoscut pe proprietar, care era din Siria și sunt foarte sigur că era tatăl meu biologic”, îi povestea Jobs biografului său, Walter Isaacson.

Înainte de moartea lui Steve, Jandali spunea că nu a avut niciun contract cu fiul său, dar că el l-a considerat tot timpul un geniu. Tot el spune că Steve ar fi avut același succes și dacă ar fi avut un nume sirian, că el avea o minte strălucită în ciuda faptului că nu și-a terminat studiile universitare.

Oamenii fac comparații între situația actuală din Europa și faptul că tatăl lui Steve Jobs era sirian. Totuși, fără locurile de muncă create de Steve Jobs și tehnologia Apple, lumea sigur n-ar fi fost la fel.

Steve Jobs, băiatul unui imigrant sirian, demonstrează puterea exemplului personal prin miile de oameni pe care i-a inspirat de-a lungul vieții.

Mai jos, ai un infografic care îți explică foarte pe scurt drumul parcurs de Steve Jobs de când s-a născut până a murit.

puterea-exemplului-personal-despre-steve-jobs-baiatul-unui-imigrant-sirian-121