3 aspecte aspecte importante care contează pentru pacienții tăi

website-medical-6-greseli

Numărul scăzut de pacienți veniți din online reprezintă o mare bătaie de cap pentru conducerea clinicilor. Un site medical are doar 5 secunde la dispoziție să-l impresioneze pe vizitator și să-l facă să vrea să afle mai multe despre clinica ta, serviciile disponibile sau medicii cu care colaborezi.

Așa că, atunci când potențialul pacient nu este pe entuziasmat de prestanța ta online, acesta „migrează” către site-ul altei clinici. Nu este suficient să ai un site care să se încarce repede.

Iată 3 elemente care îți scad numărul de pacienți:

  • Imaginile nepotrivite

Deși există secțiuni în site, unde este recomandat să prezentăm tehnologiile folosite, pacientul este mult mai interesat de doctorul care îl tratează. Imaginile cu încăperi goale, camere de examinare și instrumental frumos așezat transmit sentimentul că pacientul urmează să fie torturat.

Din acest motiv este recomandat ca site-ul să conțină fotografii care ilustrează blândețea cu care medicul își tratează pacienții, echipa de specialiști, mediul relaxant, pacienții zâmbitori șamd.

Clinica medicală trebuie să transmită sentimentul de siguranță, sănătate. Iar o imagine face cât o mie de cuvinte, nu-i așa?

Folosește fotografii și materiale video profesionale, clare, luminoase, corect decupate și la dimensiunile potrivite, astfel încât să nu fie afectată experiența utilizatorului sau viteza de încărcare a paginii web.

  • Site-ul nu este mobile-friendly (prietenos cu tableta și telefonul mobil)

Știai că oamenii pierd minim 3 ore pe zi în fața telefonului, mulți dintre ei folosindu-l în mare parte pentru a naviga pe internet? Când iau prânzul, când sunt la birou, când așteaptă metroul sau autobuzul, oamenii utilizează telefonul.

Pe durata vieții, un om petrece în jur de 8 ani socializând sau navigând pe telefon.

Așadar, designul site-ului trebuie să se adapteze în funcție de dispozitivul de pe care este accesat site-ul (telefon, tabletă, laptop, Smart TV). Un site care nu își adaptează designul oferă utilizatorului de mobil o versiune în miniatură a paginii web, din care nu va reuși să citească sau să vadă prea multe. Meniul arată haotic sau este incomplet, informația nu este afișată integral, iar vizitatorul pleacă dezamăgit către alt site.

Dacă vrei să convertești vizitele pe site în vizite la clinică, un site cu design adaptabil te va ajuta enorm.

prima-regula-cand-vrei-sa-cresti-numarul-de-pacienti-00099

  • Excesul de informații

Pentru pacient, mesajele inteligente sunt acelea foarte ușor de parcurs și de înțeles. Nimeni nu vrea să fie chinuit de texte aglomerate sau paragrafe kilometrice cu zeci de termeni medicali.

Numai un site care oferă valoare informației va fi pe placul pacienților.

Site-urile medicale joacă rolul unui translator, unui intermediar care facilitează comunicarea între pacient și mormanul de informație de specialitate. Dacă vrei să te faci ascultat de către pacient, trebuie să vorbești pe limba lui!

Alege paragrafe scurte, renunță la informația care nu este foarte relevantă pentru vizitator și folosește mesaje cât mai simple și ușor de înțeles!

Peste 83% dintre pacienți vizitează site-ul clinicii înainte de a face o programare. Profită de oportunitățile pe care ți le oferă online-ul!

Nu uita că vizita la cabinet începe în online!