Alături de modalitățile clasice, social media a devenit în ultimul timp parte obligatorie a oricărei campanii de comunicare respectabile.
Deși românii sunt unii dintre cei mai avizi consumatori de televiziune, dintre europeni, internetul începe să câștige teren, astăzi referindu-ne în special la zona social media. Varietatea tot mai mare de dispozitive care permit accesarea diverselor platforme, alături de numeroasele posibilități de entertainment și informare oferite de acestea, determină ca timpul petrecut zilnic în fața computerului, tabletei sau utilizând telefonul mobil, să fie în creștere.
Luând în seamă toate acestea, de ce nu ar fi și compania ta prezentă pe oricare (sau mai multe) dintre canalele social media? Facebook, Twitter, Google+, ca să nominalizăm doar câteva dintre ele, sunt printre cele mai utilizate de către publicul român.
Dar cum poate fi prezentă o companie prezenta în acest mediu?
În nici un caz prin crearea unui unui cont care va rămâne o fantomă în marea de conturi create. Sau a unuia care beneficiază de unul – două update-uri pe săptămână. Aceasta nu arată o companie preocupată de prezența ei în mediul online, ci dimpotrivă. Decât așa, mai bine nu.
Ce înseamnă însă eficiență în promovarea prin rețelele social media?
- Oferirea zilnică de informații – promoții, mici știri fie ale propriei tale afaceri, fie de interes general.
- Trimiteri prin diverse link-uri către site – realizează trimiteri către articole sau secțiuni din site.
- Organizează concursuri – nu ai nevoie de premii mari ci de consecvență și pricepere în realizarea acestui tip de acțiuni.
- Cere părerea celor care te urmăresc – indiferent că este vorba de lansarea unui nou produs sau serviciu, faptul că implici publicul, îi va face pe aceștia să se simtă mult mai aproape de brandul tău.
- Creează conținut cu potențial viral – o campanie cu mesaje îndrăznețe poate fi un punct bun de plecare.
- Distrează oamenii – cu toții suntem ocupați și mult prea prinși în grijile de zi cu zi. O glumă bună nu strică 😀
- Comunică – ce trebuie și mai ales când trebuie!
Oricum am face, tot la comunicare ne întoarcem, pentru că acolo este cheia. Dar o comunicare eficientă nu se realizează peste noapte. Este un proces continuu, ce necesită multă implicare, adaptare continuă a mesajului și mai ales perseverență!