Lucruri de care să ții cont când comanzi un site

Internetul favorizează ideile bune și structurile clare. Poți avea un site profesional oricând dorești. Dar de fiecare dată când te pregătești să cumperi un site care să-ți pună în valoare afacerea, te întrebi: „oare merită să investesc suma asta?”. Ce elemente fac diferența între o investiție bună și o cheltuială inutilă?

Care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont când comanzi un site?

1. Cine face site-ul?!

Știu că vrei ceva ieftin și bun. Dar site-ul trebuie creat numai și numai de o agenție care îți înțelege business-ul.

2. Structura site-ului trebuie să fie logică.

Structura nu trebuie să fie doar simplă și intuitivă, ea trebuie să fie creată în concordanță cu succesiunea de etape prin care trece utilizatorul.

La început, clientul tău era un simplu lead (adică o persoană interesată de serviciile sau produsele pe care le vinzi).  Apoi, a trecut prin câteva etape de conversie (s-a înscris la newsletter, a descărcat un e-book etc.) și a devenit lead calificat (persoana care intenționează să cumpere). Mai târziu, a devenit client, a cumpărat de câteva ori produsele tale și a început să te recomande cunoștințelor.

Site-ul trebuie să conducă utilizatorul prin toate aceste etape, în ordinea corectă, până în momentul în care ajunge client fidel. Asta înseamnă să existe o structură logică.

3. Design prietenos cu dispozitivele mobile

Încă mai sunt site-uri care nu se adaptează corect pe dispozitivele mobile. Circa 60% dintre utilizatori accesează site-ul de pe mobil sau tabletă. Ce zici, este important să ai un site mobile-friendly?

4. Experiența utilizatorului este experiența brandului.

Atât Hotjar, cât și Google Analytics îți oferă informații cu ajutorul cărora poți controla experiența utilizatorului pe site. Aceste instrumente îți arată exact ce face fiecare utilizator pe site-ul tău, lucrurile de care este interesat, ce pagini accesează înainte să plaseze o comandă și care sunt paginile pe care se află în momentul în care decide să păresească site-ul. Imaginează-ți cât de mult te pot ajuta aceste informații pentru a optimiza procesul de cumpărare.

5. Integrarea site-ului cu soluție CRM este un must-have anul ăsta.

MiniCRM-ul contribuie foarte mult la transformarea lead-ului în client. Așa cum spun și cei care l-au creat, cu miniCRM faci din calitate o prioritate. Îți cunoști mai bine clienții, faci vânzările mai simple și automatizezi procesul de lucru. Dezvoltă-ți afacerea cu ajutorul acestui software CRM!

6. Cât contează densitatea pixelilor ecranului de pe care este vizualizat site-ul?

Foarte mult. Dispozitivele mobile create după 2014 încoace au ecran retina. Acest lucru înseamnă că ai nevoie de optimizări speciale ale logo-ului, casetelor, fotografiilor ș.a.m.d. Fără aceste optimizări, în locul imaginilor clare, utilizatorii vor vedea unele pixelate.

7. Casete de conversie (scroll mat)

Ce sunt, mai exact, aceste casete de conversie? Ei bine, după cum ți-ai dat seama, sunt niște casete cu anumite mesaje care apar în funcție de comportamentul utilizatorului pe site. Aceste mesaje au rolul de a controla comportamentul vizitatorului și a-l determina să facă ceea ce ne dorim.

Pot apărea atunci când utilizatorul duce cursorul către x-ul care închide pagina, atunci când se pregătește să abandoneze comanda, după ce a trecut un anumit număr de secunde de când a intrat pe pagină și așa mai departe.

PS: Dacă vrei un site SMART, alege o agenție care face online-ul să lucreze pentru tine!