Prima impresie contează cel mai mult. Pagina de start a site-ului contează enorm. Dar nu uita că pagina de produs face ca vânzările să aibă loc. O proiectare corectă a paginii de produs și un text extraordinar sunt principalele lucruri de care ai nevoie atunci când vrei un magazin online de succes.
Dacă un client a ajuns pe această pagină, acel client nu trebuie să părăsească site-ul fără să cumpere ceva!
Totuși, ce conține o pagină de produs a unui magazin online extraordinar? În articolul de astăzi îți voi oferi 9 sfaturi pe care trebuie să le respecți dacă vrei un magazin online de succes. Citește-le cu atenție și aplică-le!
1. Folosește imagini ispititoare!
Zicala „o imagine face cât o mie de cuvinte” este un adevăr demonstrat de experții în Marketing. Optează pentru imagini clare și ispititoare! Pentru fotografii extraordinare, este recomandat să apelezi la un fotograf profesionist care deține cunoștințe tehnice avansate și dispune de aparatura necesară.
2. Evidențiază beneficiile!
Beneficiile sunt elementele-cheie în vânzare. Dacă vrei să vinzi mai mult, clienții trebuie să găsească valoare și avantaje în produsele sau serviciile tale.
3. Empatizează prin intermediul conținutului!
Nevoia de a înțelege și de a fi înțeles este una dintre principale necesități ale omului. Dacă îi satisfaci această nevoie clientului, va fi încântat să afle despre oferta pe care intenționezi să i-o prezinți.
4. Prezintă lucrurile scurt și cuprinzător!
Când au fost întrebați cum ar descrie drumul spre succes într-un singur cuvânt, Bill Gates și Warren Buffett au răspuns simultan: „focus” (concentrare). Asta trebuie să existe și în pagina de produs: o prezentare extraordinară în cât mai puține cuvinte.
Educație financiară cu mentorul lui Bill Gates!
5. Prezintă o ofertă valabilă o perioadă scurtă de timp!
Limita de timp determină cumpărătorul să ia o decizie rapidă și de cele mai multe ori este tentat să profite de ofertă. Foarte multe lucruri sunt cumpărate doar pentru că sunt mai ieftine, nu și pentru că sunt necesare.
Cum altfel s-ar vinde pe marile magazine online (de exemplu: Amazon) atât de multe lucruri ciudate?
Top 10 lucruri ciudate vândute pe internet!
6. Stârnește-i curiozitatea!
„Curiozitatea este una dintre caracteristicile permanente și certe ale unei minți viguroase”, spune Samuel Johnson. Și dacă tot cunoaștem acest lucru, de ce să nu folosim asta și în procesul de vânzare. Rezultatele obținute sunt excelente.
7. Fă-l să se simtă important!
Promovarea pe categorii de public (o ofertă creată special pentru doctori, o altă ofertă creată special pentru avocați) este mult mai eficientă decât un mesaj transmis tuturor categoriilor de public. Cu cât faci un client să se simtă mai fericit, mai important, mai special, cu atât mai mult va fi tentat să cumpere de la magazinul tău sau să te recomande prietenilor.
8. Combină un beneficiu cu apelul la acțiune (call-to-action)!
Spre exemplu, dacă dorim să vindem o carte despre personalitate, putem combina apelul la acțiune și beneficiul pe care le are cumpărătorul, într-un text foarte scurt și persuasiv:
„Descoperă comoara ascunsă în tine! Comandă acum!” – Pera Novacovici.
Cum să folosești eficient instrumentul CALL TO ACTION?!
9. Pune-i la dispoziție mai multe metode de plată online!
Există numeroase metode de plată. Cel mai bine este să oferi clientului mai multe posibilități în acest sens, pentru ca el să poată alege calea cea mai ușoară.
Iată 6 metode de plată online folosite:
- Plata cu cardul: această metodă are avantajul faptului că poți plăti de oriunde dacă ai acces la internet.
- Plata prin SMS: această metodă este utilizată pentru tranzacții mai mici și se folosește de obicei în cazul în care produsul livrat este o carte electronică, un curs online, abonamente la buletinele informative ale unor site-uri etc.
- Online Banking: pentru a folosi această metodă de plată clientul trebuie să dețină un cont bancar care se administrează online.
- Plata prin Paypal: avantajele acestei metode de plată sunt: returnarea sumei plătite în cazul în care nu primești produsul/serviciul achiziționat, nu plătești comision de administrare și faptul că nu trebuie să introduci datele cardului la fiecare plată efectuată.
- Ordin de plată: clientul merge la bancă și transferă o sumă de bani din contul său în contul tău.
- Ramburs: magazinele online obișnuiesc să folosească această metodă. Vânzătorul trimite produsul prin curier/poștă, curierul încasează banii, pe care îi depune în contul bancar al vânzătorului.