Cum ne asigurăm că site-ul face față fluxului de vizitatori?

În primul rând, trebuie să știi că un site lent te lasă fără vizitatori și, implicit, fără clienți. Îți omoară afacerea. La propriu.

Internauții de astăzi se așteaptă ca orice site să aibă un timp de încărcare mai mic de 2 secunde. Dacă nu îndeplinești această condiție de bază, riști să oferi concurenței o mulțime de clienți.

Pe scurt, în acest articol îți voi explica mai multe lucruri despre legătura dintre un design aerisit, curat, viteza de încărcare a site-ului, conținutul media (imagini, video) și conversia potențialilor clienți în cumpărători.

Statisticile spun că timpul mediu de încărcare pe internet a unei pagini web este de cca 5 secunde (ceea ce înseamnă mult prea mult, iar „mult” nu e de bine în această situație).new-balance-cum-ne-asiguram-ca-site-ul-va-face-fata-fluxului-de-vizitatori

Iată 7 lucruri care fac ca site-ul tău să se încarce mai repede și, astfel, tu să câștigi mai mulți clienți!

  1. Oamenilor le plac filmele. Materialele video te ajută extrem de mult să convingi vizitatorul să-ți devină client, însă, ele trebuie să se încarce repede. Dacă există un timp de încărcare optim și o calitate foarte bună, clipul video va fi un mare beneficiu.

  2. Imaginile se încarcă mai greu decât o mie de cuvinte. Asta nu înseamnă că nu sunt mai convingătoare. Chiar sunt. Dar pentru rezultate favorabile, imaginile trebuie optimizate. Imaginile PNG și BMP ocupă mai mult spațiu și se încarcă foarte greu. Cel mai recomandat este să folosești imaginile în format JPEG.

  3. Alege compania de hosting potrivită! Găzduirea site-ului (web hosting) este foarte importantă. În funcție de numărul de utilizatori care îți accesează site-ul și de mărimea site-ului, poți alege compania care să-ți ofere serviciile cele mai bune pentru site-ul tău și pachetul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

  4. Utilizează memoria cache a browser-ului! Foarte multe dintre elementele unui site, pot fi stocate in memoria cache a browserului, prin stabilirea unei date de expirare. Acest lucru face ca pagina să se încarce și mai repede, dacă a mai fost accesată anterior.

  5. Optimizează-ți site-ul constant și folosește doar ceea ce este absolut necesar! Procesul de curățare HTML, CSS, JavaScript este recomandat să se facă de către un programator specialist. Un pachet de administrare site sau unul de optimizare site, include și acest lucru.

  6. Încorporează clipuri video folosind codul „embedded”, cum ar fi în cazul clipurilor de pe Youtube! Dacă ai un site optimizat, aceste clipuri se vor încărca la fel de repede ca pe site-ul de pe care provin.

  7. Folosește doar pluginurile de care ai nevoie! Pluginurile cresc timpul de încărcare al site-ului și necesită actualizare periodică (pentru a minimiza riscurile vizavi de securitate).

    Viteza de încărcare a paginii este un factor extrem de important și pentru clasarea în rezultatele motoarelor de căutare. Creșterea traficului pe telefoanele mobile și tablete a făcut ca viteza de încărcare să fie și mai semnificativă în ultimul an. Rezultatele merită efortul, clar!

Citește și „Statisticile care-ți spun cum să-ți dezvolți afacerea în 2016”!