Discutam în articolele trecute despre importanța serviciilor de grafică și tipar, astfel încât ambalajul să diferențieze produsul sau serviciul în marea masă a concurenței. Astăzi vom analiza un alt aspect la fel de important – conținutul, referindu-ne mai precis la conținutul website-ului. Odată încheiată etapa de creare site, vine rândul alteia extrem de importantă: ce anume scriem. Cum abordăm aspectele de copywriting? Vremea în care totul era contorizat în număr și densitate de cuvinte cheie începe să apună, locul fiindu-i luat de scriitura calitativă, corect direcționată către publicul țintă.
De ce este un lucru atât de important? Pentru că numai cu ajutorul unei informații corect redactate poți transmite calitate. Și nu numai atât. Ai avantajul că poți rescrie și regândi mesajul de câte ori este necesar, astfel încât să ajungi la rezultatul dorit, adică la a determina o reacție (fie ea de recunoaștere, apreciere și chiar de achiziție) în rândul publicului.
Cheia este relevanța și varietatea. În ce se traduc acestea? Informații importante, utile pentru destinatari, noutăți, toate puse într-un stil cât mai simplu, ușor de citit și de înțeles, adaptate cerințelor publicului, iată atributele unui conținut relevant și variat.
Urmările? O poziționare mai bună în căutările Google, un avantaj în fața clientului, care întotdeauna va găsi pe site-ul tău toate informațiile de care are nevoie, într-un cuvânt vei genera calitate. Pentru că, în continuare vom alege calitatea în detrimentul cantității.
De asemenea, un alt plus derivat din conținutul calitativ îl constituie comunicarea susținută , prin diferite canale și sub diferite forme, astfel încât aria acoperită să fie fi una mult mai mare. Site, promovare cu ajutorul rețelelor sociale, comunicare prin intermediul mass-media, evenimente, toate sunt utilizatoare de informație și deci generatoare de conținut. Folosite cu inteligență pot furniza rezultate spectaculoase.
În concluzie, apelează la persoane specializate în copywriting, capabile să genereze conținutul site-ului tău, care să scrie în funcție de obiective și să ajusteze în permanență mesajul transmis, dar mai ales care să gândească și să implementeze campanii de comunicare unitare. Pentru că până la urmă a produce conținut înseamnă a deveni de încredere.
Sursă imagine:
Mylène Bressan for openphoto.net