Micro-interacțiunile te ajută să rămâi în mintea clienților mult timp. Aceste interacțiuni inteligente sunt declanșate de dorințele și comportamentul utilizatorului.
De fapt, micro-interacțiunile sunt peste tot în jurul nostru. Când ți-ai pus ultima dată telefonul pe „silent” și ai simțit acea vibrație care te-a anunțat că operațiunea a fost realizată cu succes? Sau când ai blocat ultima dată portierele mașinii din cheie și ai auzit acel sunet specific sau ai văzut avariile pâlpâind de două ori?
Acestea sunt micro-interacțiuni, doar că se petrec în viața reală. Ele se întâmplă datorită unei nevoi și sunt declanșate de tine. Cu ajutorul lor afli în ce stadiu este un anumit lucru, ce se întâmplă dacă acționezi într-un anumit sens, ce consecințe a produs acțiunea și dacă o anumită operațiune a fost efectuată cu succes. Nu trebuie să citești ceva pentru a afla acest lucru, acea vibrație a telefonului ți-a comunicat toate aceste lucruri. De ce să nu fie lucrurile atât de simple și plăcute și pentru utilizatorii de pe site-ul tău?
Umanizarea detaliilor web nu este o noutate. Am vorbit, de curând, despre Material Design, iar astăzi aflăm că site-urile și aplicațiile au capacitatea de a crea experiențe personalizate, din ce în ce mai asemănătoare celor din lumea reală.
Astăzi, site-ul nu mai este un produs, este un mijloc prin care tu să atingi succesul.
Un site SMART sau un magazin online ar trebui să fie un concert al elementelor interactive, care să îl entuziasmeze și să îl uimească pe utilizator. Astăzi, navigarea intuitivă înseamnă mai mult decât informații ușor de găsit… Înseamnă să-i scutești pe utilizatori de orice efort, să comunici multe lucruri în câteva secunde; înseamnă relaxare, armonie și detalii interesante.
Micro-interacțiunile revoluționează lumea digitală. Utilizatorului i se prezintă doar informațiile care-l interesează, rearanjează zonele din pagină în funcție de preferințe, investește două secunde pentru a înțelege lucruri pe care, în mod normal, i le-ai explica în 3 minute; el știe încă din prima secundă care este statusul unei acțiuni, ce se întâmplă după finalizarea acțiunii și ce trebuie să facă mai departe. Navigarea devine un joc distractiv pentru oameni mari, care îl determină pe utilizator să-și dorească să afle mai multe despre produsele tale sau brandul tău. El nu mai pierde timp, ci îl investește. Și face asta plin de entuziasm.
Cum pot 1000 de utilizatori să aibă 1000 de experiențe diferite pe același site, în același timp?
Simplu, având un site SMART cu design extraordinar, care include aceste funcționalități inteligente, numite micro-interacțiuni.
Iată un exemplu de micro-interacțiune care eficientizează navigarea pe site:
Dacă analizezi 3 secunde o anumită pereche de adidași, site-ul recepționează interesul tău și îți oferă mai multe detalii doar despre acea pereche de încălțăminte, fără click-uri suplimentare, fără a încărca pagina cu detalii despre modele care nu te interesează.
Astfel, utilizatorul citește doar detaliile care-l interesează, cu un minim de timp investit și fără efort. Se simte înțeles și, cel mai important, nu este nevoit să citească paragrafe obositoare pentru a afla ceea ce-l interesează de fapt.
În concluzie, vânzările cresc, iar utilizatorii sunt fericiți să contribuie la dezvoltarea afacerii tale.
O experiență personalizată, integrată într-un design plăcut și interactiv îl face pe utilizator să adore să navigheze pe site-ul tău. Aceste elemente au capacitatea de a crea o conexiune între utilizator și brandul tău, care-l poate determina să-ți devină client.
În anii ce urmează, personalizarea experiențelor sau a mesajelor în funcție de dorințele și personalitatea potențialului client va face diferența între succesul sau insuccesul afacerilor.
A venit momentul să înțelegi puterea online-ului!