Pentru că… inserați aici minim nenumărate motive. Dar, să le luăm pe rând.
Știm că trăim într-o lume a vitezei, în care informația este la doar câteva click-uri distanță. Diferența în fața concurenței, o face de cele mai multe ori acel plus valoare pe care compania ta îl aduce clientului. Iar prezența în spațiul virtual, la acele câteva click-uri distanță care prefațează decizia de cumpărare, este esențială.
Alegerea și cumpărarea unui domeniu web, fotografii inspirate, cuvinte motivaționale, aranjarea lor cu grija unui artist dar într-un mod practic în care utilitatea sa fie cuvântul cheie, informații noi, actualizate… toate acestea pot fi restrânse la două cuvinte: creare website.
De ce o companie (fie de nivel mic, mediu sau înalt) ar începe acest proces de realizare site web? Pentru că dacă Mohamed (clientul) nu vine la munte (companie), se duce muntele la Mohamed.
Cum? Să începem prin câteva statistici relevante:
- În România anului 2013 sunt aproximativ 4 milioane conexiuni active de internet fix și 8 milioane de conexiuni active de internet mobil, la o populație de 19 milioane de locuitori.
- În plus, 1 din 7 căutări Google sunt efectuate de pe telefonul mobil.
Mai trebuie să mai enumerăm motive pentru care și compania ta trebuie sa fie prezentă în spațiul World Wide Web?
Ok, ne-am convins, trebuie să fim online, dar care sunt pașii necesari realizarea unui site?
Primul, esențial și unicul dealtfel, este contactarea unei companii specializate în creare site-uri. Da, știm, este tentant sa apelăm la fiul vecinului sau la nepoți, dar astfel ne vom trezi cu un domeniu web care nu are nicio valoare.
De la simpla alegere a denumirii, până la ilustrație, conținut și optimizare, toate aceste cuvinte reprezintă pași importanți pentru ca prezența virtuală a companiei să fie una benefică. Un website corect realizat și administrat poate deveni în timp, un instrument de vânzare în sine, un motor care să atragă și să mențină viitori clienți, realizând acel mult dorit „call-to-action”.
Înainte de a ne apuca efectiv de treabă, mai trebuie sa ne răspundem la o întrebare: vrem un site web pentru că:
a) așa este la moda, sau
b) pentru că ne dorim ca el sa devină un instrument util în dezvoltarea afacerii?
Dacă răspunsul este b) atunci este clar că etapa de creare a site-ului nu trebuie privită nicidecum ca o cheltuială, ci ca o investiție pentru că:
- Un site web înseamnă promovarea imaginii companiei către o plajă mult mai largă de potențiali clienți.
- Un site web optimizat înseamnă promovarea ofertei (fie că vorbim de produse sau servicii).
- Un site web actualizat înseamnă prezența permanentă în atenția actualilor și potențialilor clienți.
- Un site web în pas cu vremurile înseamnă și o conectivitate activă cu rețelele sociale atât de des utilizate acum, deci și o deschidere mult mai mare către publicul țintă.
În concluzie: un site web corect realizat și actualizat aduce beneficii în timp.
Dacă nu ieșiți în întâmpinarea clientului veți rămâne doar la stadiul de companie, într-un apartament de bloc, așteptând să fie descoperită. Iar așteptarea, din păcate, poate fi una foarte lungă. Modalitățile de atragerea a atenției clientului sunt multiple și variate, iar crearea unui website este doar unul dintre primii pași.
Însă, odată încheiată etapa de realizare a site-ului, nu s-a încheiat și munca. Pentru că, oricât de ciudat ar putea părea, un site web este un organism viu care trebuie întreținut și optimizat în permanență pentru a crea rezultate. După realizarea site-ului urmează administrarea (sau mentenanța) și am văzut ce este aceea mentenanță și la ce ne folosește.
Pentru orice solicitări despre lumea virtuală și nu numai, suntem la dispoziția voastră.